Langere wachttijd voor hulpmiddelen en huishoudelijke hulp

Vraagt u bij Geynwijs hulp aan vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning)? Op dit moment moeten inwoners van Nieuwegein helaas langer wachten op een hulpmiddel, zoals een rolstoel of scootmobiel. Door personeelswisselingen zijn er niet genoeg medewerkers om alle aanvragen te behandelen. De wachttijd voor een eerste gesprek met Geynwijs is hierdoor langer dan normaal. Daarna duurt het nog enkele weken tot soms maanden voordat u het hulpmiddel krijgt.

Er is een groot tekort aan onderdelen, omdat bepaalde grondstoffen moeilijk verkrijgbaar zijn. Daarom kunnen sommige hulpmiddelen op dit moment niet gemaakt of gerepareerd worden. Deze problemen duren nog zeker een paar maanden. Ook de thuiszorgorganisaties heeft een tekort aan personeel. Daarom moeten inwoners, na de goedkeuring van de gemeente, ook langer wachten op huishoudelijke hulp. Het kan een aantal weken duren tot de hulp start.

Oproep
Heeft u thuis een hulpmiddel staan dat u niet meer gebruikt? Neem dan contact op met het Wmo-loket of met het bedrijf dat het hulpmiddel heeft geleverd. Zij halen het hulpmiddel graag bij u thuis op om er iemand anders blij mee te maken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk