Langer tbs voor moordenaar Sybine Jansons

De Utrechtse rechtbank heeft de tbs-behandeling van de moordenaar van Sybine Jansons met twee jaar verlengd. Martin C. uit Nieuwegein werd in 2002 veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor het ombrengen van het 13-jarige meisje uit Maarn.

Uit rapportages van de tbs-kliniek waar de 52-jarige man verblijft blijkt dat hij nauwelijks vooruit gaat door de behandelingen. Volgens de rechtbank is het gevaar dat hij in herhaling valt daarom onverminderd groot en moet de maatschappij tegen hem worden beschermd. “Oplopende spanningen kunnen aanleiding zijn tot ernstig seksueel delictgedrag”, stelt de rechter.

Een verlenging van de maatregel voor de duur van één jaar, zoals door de verdediging is verzocht, is naar het oordeel van de rechtbank niet aan de orde gelet op de huidige stand van zaken.

Jansons verdween in 1999 toen ze van het Revius Lyceum in Doorn onderweg was naar huis. Ze werd dood gevonden in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen.

Martin C. werd uiteindelijk aangehouden en veroordeeld, mede op basis van dna. De Nieuwegeiner zat eerder vast voor serie gewelddadige verkrachtingen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren