Landelijke televisieaandacht voor schietpartij en handgranaten Nieuwegein

Opsporing Verzocht toont dinsdag 27 februari camerabeelden van verdachten van een beschieting van een huis en van het plaatsen van twee handgranaten in Nieuwegein. Woensdag 28 februari laat bureau Hengeveld de beelden ook zien.

Een kleine drie weken geleden, in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 februari, werd een woning aan de Beatrixstraat in Vreeswijk beschoten door iemand met een automatisch wapen. Niemand raakt gewond, wel zijn er kogelgaten te zien in de gordijnen en rolluiken van het huis.

Een week later, in de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 februari rond 05.00 uur, is hetzelfde huis doelwit. In de vroege ochtend vindt de bewoner een handgranaat voor zijn deur. De Explosievenopruimingsdienst (EOD) maakt de granaat onschadelijk. Even later blijkt er onder de auto van de man ook een handgranaat te liggen. Uit voorzorg wordt de omgeving weer afgezet. De EOD zorgt dat ook deze granaat geen schade kan aanrichten.

LINK
De recherche onderzoekt de twee zaken. Vermoedelijk is er een link tussen beide incidenten. Maar waarom het gebeurd is, is nog onduidelijk. Op beelden zijn beide keren personen te zien. De camerabeelden worden dinsdag 27 februari getoond in Opsporing Verzocht.

De politie roept getuigen op zich (eventueel anoniem) te melden. Opsporing Verzocht wordt dinsdag 27 februari uitgezonden om 20.30 uur op NPO1.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk