Landelijke Opschoondag ook in Nieuwegein

Op zaterdag 18 maart is alweer de 21e Landelijke Opschoondag. Dan kunnen de bewoners die het willen weer samen aan de slag voor een schoon Nederland én Nieuwegein. Voor de dieren, het milieu en de toekomst. Maar óók voor onszelf! Voor de bewoners, de bedrijven en overheden in heel Nederland.

Van Wijk Groen, onderdeel van Van Wijk Nieuwegein en mede verantwoordelijk voor het groenonderhoud in Nieuwegein: ‘Onze gemeente schoon en netjes houden, ook dát is een van de doelstellingen van het bouwteam bij het integraal groenonderhoud hebben voorgenomen voor de komende 8 jaar. Toch is dit misschien wel een van de lastigste taken voor de Gemeente Nieuwegein en Van Wijk Groen, omdat het sterk afhankelijk is van het gedrag van mensen en we juist daar niet altijd invloed op hebben. Gelukkig kunnen we rekenen op de inzet van verschillende bewoners die ons actief helpen met het opruimen van zwerfafval!’

Zo ook Angela uit Galecop, actief Zwerf Afval Pakker of ‘zapper’: ‘Ik ben zapper geworden, omdat ik mij stoor aan zwerfafval op straat en in het groen. Ik ga meestal om de twee weken op pad. Het liefst als het een beetje lekker weer is, dan is het ook fijn om lekker buiten te lopen! Wat ik het meeste tegenkom zijn blikjes, plastic en afval van cafetaria. Tijdens mijn ronde stoppen er regelmatig mensen voor een praatje. Vaak spreken ze dan ook hun waardering uit voor wat ik doe. Het geeft mij een voldaan gevoel als ik het gedaan heb!’

Angela gaat regelmatig op pad, maar alle beetjes helpen, een kleine 30.000 inwoners van Nederland hebben zich al aangemeld. Een mooi moment om te beginnen als zapper is de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon op 18 maart. Op deze dag worden er binnen de gemeente verschillende acties georganiseerd waar je bij kan aansluiten. Zo zorg je samen met buurtgenoten voor een schone wijk met meer woongenot. Angela kan het beamen: ‘Ik zou tegen mensen die nadenken om zapper te worden willen zeggen: doe het gewoon. Waarschijnlijk geeft het jou óók een goed gevoel!’ Kijk op de website van Nederland Schoon voor meer informatie.

Dit is Prullie, de bekendste prullenbak van Nieuwegein. Deze zwerfafvalmascotte beleeft elke week een nieuw avontuur en heeft als doel Nieuwegeiners bewust te maken van het afval op straat. Prullie zet zich in voor een zwerfafvalvrij Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk