Katern

Landelijke Gedichtendag in de bibliotheek

Op donderdag 27 januari wordt in Nederland en Vlaanderen de zesde editie van de Landelijke Gedichtendag gevierd. Deze dag is uitgegroeid tot een groot poëzie feest. Dichten moeilijk en stoffig? Niks daarvan. Poëzie hoeft niet zwaar, artistiek en onbegrijpelijk te zijn. Een vers mag en kan over alles gaan. Iedereen kan schrijven, lezen en/of voordragen!

In samenwerking met stichting Beeldspraak, het literaire genootschap uit Nieuwegein, organiseert de Bibliotheek Nieuwegein op deze laatste donderdag van januari een avond vol poëzie voor jong en oud. Het programma bestaat uit een ‘masterclass’ poëzie, waarbij dichters uit de Beeldspraakgroep met leerlingen van het Anna van Rijn College aan de slag gaan. Een aantal leerlingen zal op 27 januari ‘s avonds in de bibliotheek eigen gedichten voordragen.

De ‘masterclass’ wordt in de bibliotheek voor alle bezoekers van de Landelijke Gedichtendag als een ‘workshop’ voortgezet. De bezoekers van deze avond worden actief uitgedaagd deelnemer te worden en gedichten, al of niet van eigen hand, voor te dragen.

De interactieve Landelijke Gedichtendag vindt plaats op donderdag 27 januari in de Centrale van de Bibliotheek Nieuwegein aan de Raadstede 27. De aanvang is 20.00 uur en de toegang is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk