Landelijke Gedichtendag

Stichting Beeldspraak en de Bibliotheek Nieuwegein organiseren op de laatste donderdag van januari een avond vol poëzie voor jong en oud in het kader van de Landelijke Gedichtendag.

In de aanloop naar de gedichtendag zal LWOO De Linie, onderdeel van het Anna van Rijn college in Nieuwegein, een project uitvoeren waarbij alle leerlingen gedichten mogen insturen over het thema ‘ik ben dichter’, ‘Nieuwegein’ of een zelfgekozen thema. Twee dagen voorafgaand aan het programma geven dichters uit de Beeldspraakgroep een ‘masterclass poëzie’ aan een groep van ongeveer 20 leerlingen die de meest bijzondere of veelbelovende gedichten hebben ingestuurd. De groep zal zelf uitmaken wie van hen op de avond van 27 januari ’s avonds in de bibliotheek een gedicht zal voordragen.

De ‘masterclass’ wordt op 27 januari in de bibliotheek voor alle bezoekers van de Landelijke Gedichtendag als een “workshop” voortgezet. De bezoekers van deze avond worden actief uitgedaagd deelnemer te worden en gedichten, al of niet van eigen hand, voor te dragen. De interactieve Landelijke Gedichtendag vindt plaats in de Centrale van de Bibliotheek Nieuwegein en de toegang is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk