Lancering vernieuwde wandelroute ‘Rondje Schippersdorp’

Provincie Utrecht, Hollandse Waterlinies, Activiteitengroep Vreeswijk en gemeente Nieuwegein lanceren de vernieuwde wandelroute ‘Rondje Schippersdorp’. Op 27 juni wordt bij Fort Vreeswijk de route officieel geopend door wethouders John van Engelen en Ellie Eggengoor en programmamanager Hollandse Waterlinies Tomasz Jaroszek (Provincie Utrecht).

‘Rondje Schippersdorp’ is een interactieve wandelroute waarin de geschiedenis van het dorp verweven is met de Hollandse Waterlinies. Wandel terug in de tijd met Kees door Vreeswijk van 1913-1939. Tijdens de wandeling van 5 km kom je bijzondere videobeelden en verhalen tegen die het verleden doen herleven. De gehele route duurt ongeveer 1 à 2 uur, inclusief de video- en audiofragmenten.

Feestelijke lancering
De feestelijke lancering vindt plaats op 27 juni 2024. Het programma begint om 16.00 uur met een opening en onthulling door vertegenwoordigers van de gemeente Nieuwegein en de Provincie Utrecht/Hollandse Waterlinies. Aansluitend volgt een korte demonstratie van de nieuwe wandelroute.

De gemeente Nieuwegein nodigt iedereen van harte uit voor deze feestelijke lancering van de vernieuwde wandelroute ‘Rondje Schippersdorp.’ Deze bijzondere route brengt de rijke geschiedenis van het dorp Vreeswijk en het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies tot leven en is een leuk uitstapje voor het hele gezin!

Belangstellenden worden verzocht zich aan te melden vóór 24 juni via het e-mailadres: stadsmarketing@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk