Katern

Lager-producent SKF verlaat Nieuwegein

Medio 2019 verhuist lager-producent SKF van Nieuwegein naar Houten waar aan de Meidoornkade een bestaand kantoorgebouw zal worden betrokken. Tevens wordt er achter het kantoorpand een nieuwe hal gebouwd. De eerste paal voor deze hal wordt woensdag 30 mei 2018 geslagen.

SKF verhuist naar Houten omdat renovatie van de huidige vestiging aan de Kelvinbaan in Nieuwegein noodzakelijk is en een behoorlijke investering vereist. In de zoektocht naar andere geschikte huisvesting is de keuze gevallen op het pand waar tot voor kort TNT in gevestigd was. De nieuw te bouwen hal ligt officieel aan de Peppelkade.

Als wereldmarktleider op het gebied van lagers, afdichtingen en smeersystemen heeft SKF ook in Nederland sinds 1914 een rijke historie. Belangrijke mijlpaal was er in 1972, toen het van oorsprong Zweedse bedrijf besloot dat haar wereldwijde Research en Development activiteiten in Nederland zouden gaan plaatsvinden. Hiervoor werd de huidige locatie in Nieuwegein gebouwd. Toen de productie van SKF lagers werd verplaatst naar andere landen, verhuisden alle SKF activiteiten van Veenendaal naar Nieuwegein.

De ligging van het pand van SKF. Momenteel is de gemeente Nieuwegein druk met woningbouw in dit gebied. Door het vrijkomen van dit pand komt een groot stuk gebied vrij voor woningbouw. BAM zal hier binnen afzienbare tijd beginnen met de bouw van woningen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren