Lachgas-ampullen

Misschien ziet u ze weleens liggen op straat: kleine, lege, zilveren flesjes. Lachgas-ampullen. Ook Nieuwegein ligt bezaaid met deze ampullen. Vandaag kregen we op de redactie een foto binnen van Olof van Joolen. Hij was op de carpool plaats in Nieuwegein zuid en zag daar tot zijn verbazing een grote hoeveelheid ampullen liggen. Olaf: ‘Dat moet een topavond zijn geweest op de #carpool #nieuwegein #sneuvolk’

Het Trimbos-instituut heeft onlangs in beeld gebracht waar middelbare scholieren zoal mee experimenteren. Wat blijkt: drinken is uit, lachgas is in. Niet alleen lachgas, ook de e-sigaret wordt vaker tevoorschijn gehaald. Zo’n 34% van de scholieren zou hier weleens mee hebben geëxperimenteerd. Slechts 2% gebruikt ‘m dagelijks.

Wat doet lachgas eigenlijk. Wie dat inademt, wordt een paar minuten ‘high’. Een heerlijk ontspannen gevoel, maar best gevaarlijk: je krijgt daardoor te weinig zuurstof binnen.

Komt u deze ampullen tegen in Nieuwegein, stuur dan een foto en de lokatienaam  naar onze redactie. Wij willen in kaart brengen wat de meest favoriete plek is in Nieuwegein. Mailen kan naar: redactie@pen.nl of op WhatsApp naar: 0646139696. Op dit mobiele nummer kunt u tegenwoordig ook uw nieuws sturen. Zet dit nummer in uw kontaktenlijst en WhatsApp gelijk door als u wat tegenkomt in Nieuwegein. Wij zullen er dan aandacht aan besteden.

2 thoughts on “Lachgas-ampullen

  1. Eric Bosman

    Parkeerterrein bij de oude wielerbaan aan de Galecopperzoom ligt regelmatig vol, en in toenemende mate ook bij het parkeerterrein op sportpark Galecop.

  2. Lin

    Op de afrit Nieuwegein van de A2 als je uit Utrecht komt. Bij de bushalte aan de plettenburgerbaan

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk