Laatste week boek over WO2 met korting

Wie geïnteresseerd is in de Tweede Wereldoorlog en met name in wat er in onze stad toentertijd gebeurde, heeft nog tot en met 7 mei de mogelijkheid het boek ‘Twee dorpen in oorlogstijd’ met korting te bestellen.

Nog nooit eerder werd de geschiedenis van de dorpen Vreeswijk en Jutphaas tijdens de Tweede Wereldoorlog bij elkaar gebracht in één boek. Het boek gaat over Duitse spionnen, enorme stromen vluchtelingen, over vluchtende kinderen en bombardementen van strategische doelen. Een boek vol foto’s, korte verhalen, getuigenissen en herinneringen aan grote en kleine verzetsdaden. Over het herbergen van onderduikers, illegale slachterijen en het verstoppen van hele schepen om vordering door de Duitsers te voorkomen.

Veel mensen leverden een bijdrage aan het boek door hun herinneringen en beeldmateriaal te delen. Ook stelden de historische verenigingen van Nieuwegein en Hoograven, ooit deel van Jutphaas, hun kennis en materialen beschikbaar.

Auteur en samensteller Renée Blom: “Het heeft mij enorm gemotiveerd dat we met dit boek ervoor zorg dat alle informatie voor iedereen, en dus ook voor jonge mensen, makkelijker vindbaar en toegankelijk wordt.”

Het boek is te bestellen via wo2innieuwegein@gmail.com. Het kost tot en met 7 mei 19,45 euro excl. evt. verzendkosten. Na 7 mei kost het 23 euro exclusief verzendkosten. Mocht je het boek in de winkel willen kopen dan is het ook verkrijgbaar bij de Bruna op het Muntplein en de Readshop in Cityplaza.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren