Laatste stap naar predikaat exellente school

Op maandagmiddag 13 januari 2014 zal staatssecretaris Sander Dekker voor de tweede maal de predicaten Excellente School uitreiken tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Obs de Schakel, uit Nieuwegein gaat met een delegatie naar deze bijeenkomst “Scholen leren van Elkaar.” Als 1 van de 140 landelijk genomineerde scholen heeft de Schakel een positief juryrapport ‘Excellente school 2013’ ontvangen.

Obs De Schakel heeft zich in mei 2013 op verzoek van het ministerie van OCW ingeschreven. In het actieplan ‘Basis voor presteren’(mei 2011) vraagt de minister van Onderwijs nadrukkelijk aandacht voor excellente scholen. Zij doet dat in de veronderstelling dat het erkennen van goede prestaties bijdraagt aan het realiseren van een ambitieuze leercultuur. Obs De Schakel behaalt al jaren bovengemiddelde resultaten. Onlangs behaalde De Schakel nog samen met Obs De Veldrakker een resp. 9,2 en 9,1 op de lijst van RTL Nieuws. Daarmee staan zij op de derde plaats in de top 10 van de provincie Utrecht.

Na de inschrijving in mei 2013 heeft de Schakel, naast meerjarige hoge Cito-opbrengsten, 3 excellenties en 14 indicatoren aangetoond. Via een presentatie in juni j.l. bij het Ministerie van OCW in Den Haag, heeft De Schakel haar excellentie toegelicht.

Een voorbeeld van een excellentie is het vignet Gezonde school, dat zij als één van de ± 80 scholen in Nederland bezit. In de praktijk betekent dit dat de school extra veel tijd en aandacht besteedt aan gezonde voeding, een gezond binnenklimaat, sport en bewegen, een veilig schoolklimaat en de natuur. De school heeft een Natuur-ontdektuin en een moestuin. Via de oudertevredenheidsonderzoeken heeft de school inzichtelijk gekregen dat ouders hier zeer tevreden over zijn, net als over de school in het algemeen.

Op basis van de presentatie heeft de onafhankelijke jury in oktober j.l. de school gedurende 4 uur bezocht. Er is gesproken met ouders, leerlingen, directie en team. Ook heeft de jury de opbrengsten, het onderwijsleerproces, de leerlingenzorg, de kwaliteitszorg en de excellenties in de praktijk onderzocht. Daar is een heel positief juryrapport uitgekomen, waardoor De Schakel nu als laatste stap naar de uitreiking gaat.

‘Voor ons als team, kinderen en ouders is dit een geweldige onderneming, die we met elkaar hebben kunnen realiseren, daarom organiseren we de 14e een feestje voor de hele school’, aldus Ingrid Bleijenberg, directrice obs De Schakel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk