Laatste Sportief dagboek van het seizoen deel (30)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week het laatste dagboek, althans, van het seizoen want de competitie is afgelopen:

Wat een heel seizoen als een dreiging boven Parkhout hing, is in Papendrecht realiteit geworden. Geinoord degradeert naar de tweede klasse. De ploeg die een hele competitie achter de feiten aanliep, moest zich zaterdagmiddag na een slopend gevecht gewonnen geven. Het duurde tot de 122ste minuut voordat het vonnis over de Nieuwegeinse formatie werd geveld. Enkele secondenden voordat beide teams zich moesten opmaken voor een serie strafschoppen, schoot Djerrel Saffignani de bal achter de dappere Pascal Florie die zijn ploeg in de nacompetitie zo vaak op de been had gehouden.

Achteraf was er veel boosheid en frustratie in het Geinoord-kamp in de richting van de arbitrage want de uit Zwijndrecht afkomstige scheidsrechter had te lang laten doorspelen. Bovendien had hij eerder al een rode kaart getrokken voor Mitch Dunne en na de omstreden 2-1 ook nog eens rood voor Joey Hirdes wegens commentaar op de leiding. Hoe dan ook, de degradatie is nu een feit geworden, uithuilen en opnieuw beginnen is het parool. De ploeg met het slechtste doelsaldo van deze afdeling, kwam gewoon kwaliteit te kort om zich een waardige eerste klasser te mogen tonen.

Terugblikkend op de nacompetitie moet wel gezegd worden dat het elftal alles heeft gedaan om het tekort aan een volwaardige selectie te compenseren met een meer dan bovenmatige inzet. Dat bleek al een week geleden toen tegen Pelikaan alle zeilen bijgezet moesten worden om degradatie te voorkomen. Dat lukte toen nog met kunst en vliegwerk maar in Papendrecht was Geinoord opnieuw de onderliggende partij die op karakter bijna nog was ontsnapt.

De nieuwe technische leiding, Gerrit Plomp en Ramon Bongers, staan voor de klus om van Geinoord weer een team te maken dat in staat is iedere tegenstander volwaardig partij te geven. Stond het afgelopen seizoen wekelijks in het teken van ‘overleven’, zal het nu zaak worden om met spelvreugde en goed voetbal de wedstrijden op en buiten Parkhout weer kleur te geven. Daar ligt ook een taak voor de technische commissie van Geinoord, die het afgelopen seizoen vaak liet afweten.

Spelmoment uit het duel tussen Papendrecht en Geinoord. Scheidsrechter Eddy van Yren uit Zwijdrecht, na afloop de gebeten hond in het Nieuwegeinse kamp (foto: RTV Utrecht-Menno Schilder)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren