Laatste deel renovatie Galecopperbrug

Rijkswaterstaat begint maandag met de renovatie van het laatste deel van de Galecopperbrug bij Nieuwegein. Automobilisten moeten rekening houden met veel overlast op de A12. De werkzaamheden tussen de knooppunten Lunetten en Oudenrijn duren tot in het najaar.

Vorig jaar werd het eerste deel van de brug al voorzien van een nieuw wegdek. Ook de fundering, onderbouw en staalconstructie zijn stap voor stap verhangen en de brug is verhoogd. Zo is een hogere lading voor schepen mogelijk. Voor de werkzaamheden wordt er weer een grote tent gebouwd.

De werkzaamheden zijn volgens Rijkswaterstaat nodig, omdat nu meer verkeer over de brug rijdt dan in de jaren zeventig, toen de brug werd gebouwd, kon worden voorzien. Ook is het vrachtverkeer nu veel zwaarder dan toen.

Net als bij de werkzaamheden vorig jaar worden de rijstroken versmald en verschoven en wordt de maximumsnelheid verlaagd. De A12 blijft tijdens de werkzaamheden wel open.

Maandag 13 april beginnen de voorbereidende werkzaamheden. Een week later begint de renovatie daadwerkelijk en begint de overlast voor het verkeer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren