Laatste beeld in reeks van vier herplaatst

De binnenstad is een kunstwerk rijker. Maandag 16 maart heeft de gemeente het beeld van cortenstaal van kunstenaar Johan Wagenaar herplaatst. Het beeld hangt op de Boogstede, bij de zij-ingang van City Plaza aan de Noordstedeweg. Het beeld was geruime tijd opgeslagen omdat het niet meer op de oude plek aan de Weverstede kon blijven, vanwege de verbouwing van de Markt.

Op de Boogstede komt het kunstwerk goed tot zijn recht. Daar is namelijk dezelfde geel getinte bakstenen muur als op de vorige locatie waar het beeld hing. Met deze herplaatsing zijn alle beelden in het centrum, die niet meer op hun oude plek konden blijven staan, herplaatst. Dit is het laatste beeld in de reeks van vier: De Krul van Hans en Marja de Boer Lichtveld, de rode Staalplastiek van Erich Reusch en de Drie Knoppen hebben al eerder alle drie een nieuwe plek gekregen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren