La Place in onder andere Nieuwegein sluit door coronacrisis

Restaurantketen La Place krijgt een enorme knauw door de coronacrisis en sluit bijna een kwart van de honderd filialen. Van de 80 filialen in Nederland gaan er 23 dicht. Daaronder zijn vestigingen langs snelwegen, maar ook in winkelcentra in binnensteden. Ook het filiaal, dat 2 mei 2014 in Nieuwegein werd geopend door burgemeester Frans  Backhuijs, gaat dicht. Maar dit is niet de enige in Nieuwegein. Ook de La Place langs de A27 bij De Kroon in Nieuwegein moet sluiten.

“Er gaan sowieso geen gedwongen ontslagen vallen”, zegt financieel directeur Ton van Veen van moederbedrijf Jumbo. “We gaan proberen voor alle mensen een oplossing te zoeken. Dat betekent dat we alles gaan doen om mensen te herplaatsen. En laat ik heel duidelijk zeggen: van het einde van La Place is geen sprake.”

Maandelijks wordt nu 6 tot 7 miljoen euro verlies geleden; meer dan de helft van de vestigingen is nog steeds dicht. De filialen die blijven moeten in september allemaal weer open zijn.

Een kleine 500 werknemers zijn zondagavond 12 juli geïnformeerd over de sluitingen. De managers van de betreffende vestigingen worden maandagochtend 13 juli bijgepraat.

Het gaat om enkele snelwegvestigingen, maar ook om restaurants in winkelcentra en binnensteden, onder meer in Nieuwegein, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Breda Hazeldonk, Gouda, Holten, Leiderdorp en Zevenaar. In 2016 sloot La Place haar hoofdkantoor in Nieuwegein en verhuisde naar Hilversum.

La Place op Cityplaza

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren