Kunstveiling brengt 2500 euro op voor Rundu

De kunstveiling met overtollige gemeentelijke kunstwerken sloot donderdag 20 juni af met een mooie opbrengst van € 2.500,= voor een project in zusterstad Rundu. Zo goed als alle kunstwerken zijn verkocht met prijzen tussen de € 35= en € 140,=. Daarbij gaat dank uit naar Rene Hansen, die de werken vol enthousiasme en met humor aanprees bij de 50 belangstellenden. Er zijn nog zeven kunstwerken overgebleven.

De kunstwerken zijn overtollig geworden na de verhuizing van de gemeente naar het huidige stadskantoor. De opbrengst van de veiling is bestemd voor een fairtrade kunstproject in Rundu. Er wordt met het geld een keramische oven aangeschaft. Die wordt geplaatst in de Rundu Secondary School. De leerlingen van de school krijgen trainingen over keramiek en andere creatieve vormen zodat ze kennismaken met dit vak. Ook kan hierdoor een coöperatie worden opgericht om fairtrade keramische sieraden te maken voor de export naar EU.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren