Kunstuitleen meets KCN – Renée Campagne

In de reeks Kunstuitleen meets KCN exposeert van 22 januari tot 11 februari Renée Campagne haar keuze van een eigen kunstwerk in combinatie met een werk uit de collectie van de kunstuitleen. Renée Campagne, exposeert haar weefkunstwerk ‘Onze aarde vol/leeg’ samen met de zeefdruk ‘Fortune’ van Dodog Soeseno.

Renée over haar werk en haar keuze: ‘Ik weef al ruim dertig jaar en ben sinds de oprichting lid van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein. Een paar jaar geleden ontwikkelde ik een nieuwe techniek waarbij ik door het inweven van twee, in repen gesneden collages, een voorstelling weef. Door deze voorstelling van links of rechts te bekijken zie je een ander beeld’.

‘Bij ‘Onze aarde vol/leeg’ zie je als je het werk vanaf de rechterkant bekijkt het hele ovaal (de aarde) gevuld met mensen. Bij het kijken vanaf de linkerkant, zie je een desolaat rotsachtig landschap met alleen, voor de speurder onder de aanschouwers, een ezeltje erin’.

‘In de weefsels die ik op deze manier maak, probeer ik steeds tegenstellingen uit te drukken. De zeefdruk die ik hierbij heb gekozen, heeft dat voor mij ook. De afbeelding is vanuit twee oogpunten te bekijken, de kijker ziet twee kanten van het gegeven. Ik vind ze daarom goed bij elkaar passen’.

De keuze van Renée Campagne is te zien in de kunstuitleen aan de Raadstede 27 in de Centrale Bibliotheek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk