Kunsttentoonstelling ‘Verbinden’ in Museum Warsenhoeck

Onder de titel ‘Verbinden’ exposeren van 16 juni tot en met 21 augustus 2019 twee kunstenaressen in Museum Warsenhoeck: Mina Welleman en Marie-José van der Sandt. De expositie wordt feestelijk geopend op zondag 16 juni 2019 om 15:00 uur, iedereen is van harte welkom.

Mina Welleman
Welleman ging pas op latere leeftijd schilderen. Maar haar liefde voor kunst en cultuur heeft ze altijd al gehad. Haar werk omschrijft ze als ‘abstract met een realistische twist.’ Het is spannend om zo te schilderen, je bepaalt niet zelf wat het wordt zoals wanneer men figuratief werkt. Door haar optimistische en vrolijke karakter zijn haar schilderijen altijd kleurrijk en luchtig.

Marie-José van der Sandt
‘De afgelopen 30 jaar heb ik in mijn werk een constante factor: windsels. In mijn zoektocht naar de werkelijke essentie van het materiaal textiel, onder andere tijdens reizen door Afrika en bij het zien van mummies uit verschillende culturen, raakte ik geïntrigeerd. Ik was bezig met wikkelen. Dit paste bij de verbeelding van mijn werk’ aldus Marie-José van der Sandt.

De fascinatie voor het leven en de dood liggen ten grondslag aan al het werk en zeker ook aan de grote konten die Marie-José maakt. De konten zijn een eerbetoon aan de vrouwen die kinderen gebaard hebben. Voor haar is dit een oerbeeld van vruchtbaarheid.

Een werk van Marie-José van der Sandt

De openingstijden van Museum Warsenhoeck zijn op woensdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00 uur. Het adres is Geinoord 11 Nieuwegein, in het Natuurkwartier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren