Kunstroute Nieuwegein, een prachtig boekje

Nieuwegein heeft vanaf de samenvoeging van de historische kernen Jutphaas en Vreeswijk een actief kunstbeleid gevoerd. In de afgelopen jaren is een grote collectie kunstwerken in de openbare ruimte opgebouwd, die overal, 24 uur per dag, vrij toegankelijk en voor iedereen te zien is.

Om een overzicht van de collectie te geven, is een boekje met twee fiets- of wandelroutes gemaakt. De routes voeren door het noordelijke en zuidelijke deel van Nieuwegein en gaan langs een grote verscheidenheid aan beelden, plastieken, muurschilderingen, lichtkunstwerken en installaties.

Op maandag 28 februari zal wethouder Corrie van Rooijen in de Kunstuitleen Nieuwegein aan de Raadstede het boekje presenteren. Het boekje is te koop bij de VVV Nieuwegein en boekhandel Manschot voor slechts 7,95 euro.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: