Kunstroute 2002 weer voorbij

Zondag 7 april vond de 3de kunstroute plaats, met als thema “Kunstlich/gt”. De kunstroute bestond dit jaar uit 2 delen:

Het eerste deel van de kunstroute was in park Oudegein (Nieuwegein-N), zaterdagavond 6 april om 20.15 uur en het tweede deel van de kunstroute was in de wijk Fokkesteeg langs huizen/tuinen en openbare gebouwen. Zondag 7 april vanaf 12.00 uur.

Voor het eerste deel van deze kunstroute hebben een aantal kunstenaars samengewerkt en de resultaten zullen getoond worden tijdens de route die is uitgezet in park Oudegein. Wij nodigen u dan ook uit om naar de opening te komen op zaterdagavond 6 april in park Oudegein. (Parkeerplaats tennisvereniging Oudegein, Oudegein 11).

Vanaf 20.15 uur zult op passende wijze ontvangen worden door onze “Dutch Dame”. Om 20.30 uur wordt u welkom geheten door burgemeester Vos en aansluitend begint de avondwandeling door het park. Wij laten u tijdens deze wandeling graag zien/horen/lezen hoe elke kunstenaar uiting heeft gegeven aan het thema “Kunstlich/gt”.

Na deze opening op zaterdagavond begint het tweede deel van de kunstroute op zondag 7 april om 12.00 uur in de wijk Fokkesteeg (N’gein Zuid) met als startpunt buurthuis ‘t Dok (Hoornseschans 101) Van daar uit kunt u de 15 locaties bezoeken om het werk te bekijken van de 38 deelnemende kunstenaars.

Om 17.00 uur eindigt de route en wij nodigen alle belangstellenden graag uit in Buurthuis ‘t Dok om te genieten van een “passende”afsluiting om 17.30 uur.

Alle projecten met als thema “Kunstlich/gt” zullen tijdens deze afsluiting nog eens gepresenteerd worden.

Routeboekjes met gegevens van alle deelnemende kunstenaars zijn op 7 april in ‘t Dok verkrijgbaar. Ruim voor aanvang van de kunstroute zullen de routeboekjes ook verkrijgbaar zijn bij o.a. VVV/Bibliotheek en Kunstencetrum “De Kom”.

Er zijn 38 kunstenaars uit Nieuwegein en omgeving die deel zullen nemen aan deze Kunstroute. 3 Kunstenaars die met elkaar samenwerken zijn Nini Nagy, Marja Koopmans en Betty de Groot. (Tevens aangesloten bij Kunstenaarscentrum Nieuwegein). Deze groep werkt momenteel hard aan een groot wandobject, wat binnen het thema “Kunstlich/gt” de naam ‘STADSLICHT’ krijgt.

Het wandobject bestaat uit 16 doeken en 6 objecten van plexiglas. Het werken aan de doeken doen de kunstenaars afzonderlijk van elkaar; wat natuurlijk een zeer verrassend eindresultaat wordt wanneer de doeken bij elkaar opgehangen zullen worden. Het uiteindelijke wandobject wordt ook nog eens verlicht………… Het resultaat kunt u bekijken op 7 april tijdens de kunstroute en natuurlijk bent u om 17.30 uur welkom in ‘t Dok om te genieten van een “lichtende”afsluiting.

Wij nodigen u uit om deze website regelmatig te bezoeken, zodat u steeds weer kennis kunt maken met “nieuwe” kunstenaars die deelnemen aan deze Kunstroute. Wanneer u vragen/opmerkingen/aanvullende informatie heeft, dan kunt u deze sturen naar: E-mail: kunstroute@pen.nl t.n.v Elisa van Woudenberg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk