Kunstroof in Nieuwegein

Een flinke domper voor kunstenares Victoriya Verdy uit Nieuwegein. Zeven van haar meest dierbare schilderijen zijn gestolen. Ze zou ermee gaan exposeren in Amerika, maar dat gaat nu niet door.

De schilderijen stonden opgeslagen in een gebouw aan de Schoolstraat in Jutphaas in Nieuwegein. De van oorsprong Russische Victoriya ontdekte woensdagochtend 12 september dat ze weg waren. De voordeur en een raam van het pand stonden open. Wie er achter de roof zit, is een raadsel. De politie deed vandaag een oproep aan getuigen.

Victoriya schildert niet alleen, ze maakt ook glas-in-lood kunstwerken, beelden en foto’s. Dat haar schilderijen zijn gestolen voelt alsof een deel van haarzelf is verdwenen. “Het doet me echt zeer en mijn hart scheurt als ik eraan denk. Het gaat mij vooral om de emotionele waarde. Mijn expressie zit hierin.”

De schilderijen zijn niet verzekerd. Ze krijgt dus niets vergoed van de diefstal.

Victoriya Verdy

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren