Kunstproject Comité 4 en 5 mei Nieuwegein

Op vrijdag 12 april om 16.00 uur zal burgemeester Frans Backhuijs een kunstexpositie rondom het thema oorlog, vrede en vrijheid, gemaakt door kinderen en jongeren openen. De opening vindt plaats bij Kunstgein Podium in het atrium van het Stadshuis.

Het Comité 4 en 5 mei Nieuwegein is dit jaar, in samenwerking met kunstenaar Painter Jazz, het Anna van Rijn College en de Tweede Verdieping, een kunstproject gestart. Kinderen en jongeren maken kunstwerken waarmee zij uitdrukking geven aan allerlei aspecten van oorlog, vrede en vrijheid. Zij hebben de kunstwerken gemaakt onder begeleiding van docenten en kunstenaars.

Zo maken jongeren op het Anna van Rijn College posters, waarvan er enkele ook in de stad gebruikt gaan worden om de expositie onder de aandacht te brengen van het publiek. En op het Anna van Rijn College is er door kunstenares Jasmijn Felix ook een workshop acrylverf gieten gegeven. ‘Ook dit heeft prachtige resultaten opgeleverd’ aldus Renée Blom, voorzitter van het Comité 4 en 5 mei in Nieuwegein.

Verder zocht het comité de samenwerking met de bibliotheek waar middels 3D printen kunststukjes zijn gemaakt. De Kids-redactie interviewden kunstenaars en maakten. Filmpjes. Bijzonder zijn ook de drie quilts die door kinderen uit groep 7 en 8 van de Toonladder zijn gemaakt. De quilts symboliseren de weinige kleren die kinderen in de oorlog hadden. Deze quilts zullen na de tentoonstelling aan Stichting Roemeense Kinderhulp gedoneerd worden.

Ook de kunstwerken die zijn voortgekomen uit de samenwerking tussen kunstenaar Painter Jazz en de leerlingen van de Lucasschool en de resultaten van de schilderworkshops door Kids Art gegeven op de Toonladder zijn tijdens de expositie te bewonderen.

Vier leerlingen werken samen met Jazz aan twee schilderijen met als onderwerp Vrede en Respect.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren