Kunstmenu wordt met een jaar verlengd

Kunst Centraal, het provinciale steunpunt voor kunsteducatie, heeft het college het verzoek gedaan het huidige protocol Kunstmenu primair onderwijs, dat een looptijd heeft van vier jaar, met één jaar te verlengen. In het protocol Kunstmenu is door Kunst Centraal, de gemeente en de schoolbesturen afgesproken dat elke leerling tijdens zijn achtjarige school loopbaan in het primair onderwijs twee presentaties heeft bezocht van de kunstdisciplines muziek, film, toneel, dans, literatuur en beeldende kunst.

Kunst Centraal heeft dit verzoek gedaan in verband met de voorbereiding op nieuw provinciaal beleid, met de Kunstmenu-structuur als uitgangspunt. Om niet op dit beleid vooruit te lopen met een nieuw vierjarig protocol, wil Kunst Centraal het huidige protocol met één jaar verlengen. De besturen voor primair onderwijs kunnen zich in dit verzoek vinden. Het college heeft dan ook besloten het verzoek van Kunst Centraal te honoreren en akkoord te gaan met de verlenging van het huidige protocol Kunstmenu met één jaar.

Het college verzoekt het Presidium van de raad het stuk ter inzage te leggen voor de commissie Sociale omgeving en cultuur (SOC).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren