Kunstmarkt Nieuwegein op vertrouwde locatie druk bezocht

Zondag 1 oktober konden kunstliefhebbers weer genieten van de Kunstmarkt aan de Herenstraat in Jutphaas. Op verschillende plaatsen konden de bezoekers kijken naar kunst maar ook luisteren naar live muziek. De kunstenaars en galerieën trakteerden de belangstellenden op een zeer gevarieerd aanbod van beeldende kunst, keramiek, textielkunst, edelsmeden etc. Ruim 90 kramen waren opgesteld langs het Merwedekanaal. De Stichting Kunstmarkt Nieuwegein bood ter gelegenheid van de 25e editie een gebakje aan voor wie wilde.

VEEL NIEUW TALENT
Het accent van de kunstmarkt dit jaar was gelegd op de in ontwikkeling zijnde en recent afgestudeerde kunstenaars. Dit heeft ook veel kunstenaars aangetrokken, die voor de eerste keer hun creaties lieten zien in Nieuwegein. Ook waren er voorbeelden te zien van de voortgang in het gebruik van moderne technieken zoals robotica en 3Dprinten.

PRIJSUITREIKINGEN
Tussen 14.00 en 15.00 uur werden diverse prijzen uitgereikt. Burgemeester Frans Backhuijs reikte onder andere de Young Talent Award uit. De voorzitter van het wijknetwerk derde de prijzen uit aan de winnaars van de fotowedstrijden voor basisonderwijs en voor volwassenen. De kunstenaar met de meest originele inrichting van de kraam ontving de Parelboom 2017 uit handen van de voorzitter van de beoordelingscommissie van de kunstmarkt. Het was een mooie middag voor jong- en oud en ondanks de toenemende wind bleef het droog!

Onze fotograaf Paul Oor was ter plekke en maakte onderstaande foto’s.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk