Kunstmarkt Nieuwegein om zeep geholpen

Het bestuur van de Stichting Kunstmarkt Nieuwegein heeft dit jaar moeten besluiten om de voorbereidingen te beëindigen en de kunstmarkt die gepland stond op 29 september te annuleren. Als belangrijkste overweging tot deze beslissing wordt gegeven het te gering aantal inschrijvingen om een kwalitatief goede kunstmarkt te organiseren. Insiders laten weten dat het komt door de verplichte verplaatsing van de Kunstmarkt naar het nieuwe Stadshuis. Voorheen was de kunstmarkt aan de Herenstraat en bij het Kunstenaars Centrum Nieuwegein en het atelier van Sasja Bork. Een prachtige plek en wandelroute voor kunstliefhebbers. Hetzelfde is onlangs gebeurd met de verplichte verplaatsing van de Oranje markt van het Muntplein naar de binnestad van Nieuwegein.

In de afgelopen 20 jaar heeft de kunstmarkt aan de Herenstraat in Jutphaas zich verzekerd gevoeld van een fors aanbod belangstellende kunstenaars, waarbij het gepresenteerde werk van een goed niveau was. Ondanks alle inspanningen is het dit jaar niet gelukt om aan het minimaal aantal benodigde inschrijvingen te komen. Momenteel wordt een onderzoek gestart naar de redenen van dit tegenvallende resultaat. Dat de 21ste versie van de kunstmarkt dit jaar geen feit, is betekent niet dat er geen kunstmarkten meer georganiseerd gaan worden in Nieuwegein. Het bestuur gaat zich beraden op de toekomst van de kunstmarkt en hoopt hierover op korte termijn meer nieuws te kunnen brengen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren