KunstGein Podium komt met nieuwe expositie: ‘Kunst maakt alles mooier’

Om de zes weken wisselt KunstGein Podium van kunst, zo is er vanaf 31 oktober tot en met 8 december aanstaande weer een nieuwe expositie te bewonderen. Kunstenaars Marie-Louise Backhuijs, Brigitte de Caes, Jannie Hensbergen en Wil Jongstra tonen tijdens deze expositie hun mooiste kunstwerken in het Atrium van het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein. Tijdens de expositie is er altijd één van de kunstenaars aanwezig die graag meer vertelt over het werk dat je boeit. De feestelijke opening is vrijdag 2 november aanstaande van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Burgemeester Backhuijs opent de expositie

Marie Louise Backhuijs – glaskunst
Zij heeft allang een voorliefde voor glas als materiaal om haar creativiteit vorm te geven. Marie-Louise maakt vooral schalen en wandobjecten van glas. Haar werk is vooral abstract en kenmerkt zich door het gebruik van sprekende kleuren.

Brigitte de Caes-Ligtvoet – schilderijen
Haar werk karakteriseert zich over het algemeen door een fijn schilderstijl. Het maken van een schilderij heeft voor haar ook wel wat weg van een gevecht. Maar wel een strijd waardoor Brigitte de beslommeringen van alledag kan vergeten.

Jannie Hensbergen v.d. Berg – schilderijen
“U komt wel uit Leiden maar bent geen dochter van Rembrandt” dat waren de eerste woorden die zij te horen kreeg na haar eindexamen van de middelbare school. Gelukkig heeft zij zich hierdoor niet laten ontmoedigen en is doorgegaan met tekenen en schilderen. En zij geniet nog steeds van haar hobby.

Wil Jongstra – schilderijen
Schilderen is voor haar altijd een zoektocht naar een balans tussen vorm, structuur en kleur. Inspiratie vindt zij in de natuur en dingen er omheen. Altijd op zoek naar een mooi lijnenspel, kleuren en vlakken. Dit is vaak terug te zien in haar werk, dat veelal rust uitstraalt.

KunstGein Podium is open op de woensdag, donderdag, vrijdag en de zaterdag van 13.00 uur tot 17.00. Je vindt Podium in het atrium (begane grond) van het Stadshuis in Nieuwegein.

De kunstenaars

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren