Kunstenaarscollectief ‘Groep 8/9’ komt met expositie in Warsenhoeck

Vanaf 24 maart tot en met 19 mei 2024 exposeert in Museum Warsenhoeck een groep kunstenaars die zich ‘Groep 8/9’ noemt. ‘Groep 8/9’ is een groep kunstenaars die elkaar kent omdat ze allen lid waren van de landelijke kunstenaarsvereniging GSA. Omdat vaak 8 en soms 9 mensen deelnemen aan de exposities is gekozen voor de naam Groep 8/9.

Deze vereniging met eigen galerie moest helaas ophouden te bestaan. Toen dat gebeurde had deze groep net een expositie met de titel ‘Taal en teken’ gereed. Ze vonden het zonde om dat niet meer te tonen. Er is toen een andere ruimte gevonden en sindsdien wordt er regelmatig samengewerkt.

Omdat het werk zo verschillend van stijl is, kiezen ze telkens een thema om mee aan de gang te gaan. Zo komt er verband in het geheel. In Museum Warsenhoeck komen de kunstenaars met werk gebaseerd op de titel ‘(be)spiegeling.’

Deelnemende kunstenaars:
Nora Baetens (bewerkte blauwdrukken), Hanneke Barendregt (bewerkte blauwdrukken), Renée Blom (collage grafisch materiaal), Joke Struik (grafiek), Sascha van Teterode (glasfusing), Nannita van Veen (digitale composities) en Ton Vroman (schilderen en objecten).

Joke Struik

Een werk van Joke Struik

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk