Kunstenaars uit Irak en Iran exposeren in KunstGein Podium

Met de nieuwe expositie ‘Kunst, toegang tot de geest’ in het KunstGein Podium hangen deze keer werken van drie kunstenaars bij elkaar. Samen geven de getoonde werken een andere blik op kunst, een mooie combinatie van totaal verschillende stijlen. Op de foto de verantwoordelijke kunstenaars: Mehdi Heshmat Pour en Emad Al fatly en dochter Meryem. De expositie is te zien vanaf 15 juli t/m 22 augustus.

Emad Al fatly – tekeningen
Sinds zijn jeugd is tekenen met pen en potlood zijn hobby. Voor hem voelt een potlood als zijn zesde vinger. Door zijn studiekeuze (architectuur) heeft hij zijn hobby en passie verder kunnen ontwikkelen. Daarnaast heeft hij altijd interesse gehad in kunstgeschiedenis.

Als gewezen architect in Irak tekent hij gebouwen, maar niet op een gebruikelijke manier. Het is juist interessanter om ze anders te tekenen. Bijvoorbeeld kubistisch en de wisselende effecten tussen licht en schaduw te laten zien. Met zijn recentelijker werk zet hij zijn gedachten en filosofieën op papier.

Meryem Al fatly – tekeningen dynamiek en mysterie
Haar werk is gebaseerd op de mysterieuze wereld van onze gedachte en worden surrealistisch weergegeven. Soms is het innerlijke het tegenovergestelde van het oppervlakkige dat we op het eerste gezicht zien. Dit innerlijk zit vaak verborgen, zoals onze fantasieën verborgen zitten in onze gedachten. Echter is dit volgens haar een verscholen realiteit dat ons leven dynamiek en mysterie geeft. Het creëert niet alleen verschillen tussen ons, maar ook een volledig nieuwe, onbekende wereld. Daarom vindt ze het belangrijk om daar de nadruk op te leggen.

Zij toont deze realiteit op een indirecte manier en daagt de toeschouwer uit om te ontdekken welke betekenis in haar werk schuilt. Ze is ervan overtuigd dat elk persoon beelden anders interpreteert doordat eenieder andere dingen meemaakt.

Mehdi Heshmat Pour, schilderijen
Van oorsprong komt Mehdi uit Iran, waar hij als 14e jarige aan een bijzondere kunstvorm kalligrafie begint, maar ook het tekenen in zwart-wit met de pen heeft zijn interesse. Op school leert hij het vak wiskunde. Vooral de wiskundige figuren die zich herhalen om een symmetrisch plaatje te vormen trekken zijn aandacht. Deze geometrische patronen zijn ook terug te vinden in zijn werk.

Sinds Mehdi in Nederland woont, is hij naast het tekenen ook gaan schilderen. De oude meesters (Rembrandt, Van Gogh, Mondriaan) boeien hem. Hij schildert met olieverf, werkt veel met kleuren in verschillende stijlen.

KunstGein Podium is open op woensdag, donderdag, vrijdag en de zaterdag van 12.00 uur tot 16.00 uur. Eén van de kunstenaars is altijd aanwezig. U vindt Podium op de begane grond in het Atrium  van het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren