Kunstenaars aan de slag voor monument vliegramp Tripoli

De Stichting Vliegramp Tripoli heeft drie kunstenaars aan het werk gezet voor het ontwerp van een monument in Nieuwegein voor de slachtoffers van de vliegramp in Libië. Eind augustus moet er een definitief ontwerp worden gekozen. De stichting moet nog wel op zoek naar geld om het monument mogelijk te maken.

Van der Zanden, voorzitter van Stichting Vliegramp Tripoli, streeft ernaar om het monument op 12 mei 2016 te onthullen. Het is dan precies zes jaar geleden dat het vliegtuig neerstortte tijdens de landing op de internationale luchthaven van de Libische hoofdstad.

Twee maanden geleden werd bekend dat er voor de slachtoffers van de vliegramp een gedenkplaats komt op begraafplaats Noorderveld in Nieuwegein. Bij die ramp met het toestel van Afriqjyah Airways kwamen 103 mensen om, onder wie 70 Nederlanders. De toen 9-jarige Ruben uit Nederland overleefde het ongeluk als enige.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren