Kunstenaar maakt nieuwe ‘Oude Man’

Sinds mei 2010 werkt de kunstenaar Bert Leenheer aan een nieuwe versie van het beeld de ‘Oude Man.’ Het vorige beeld, dat 22 jaar zonder problemen in Fokkesteeg heeft gestaan, is in 2008 door vandalisme verloren gegaan. De gemeente Nieuwegein heeft geld beschikbaar gesteld om het beeld opn’ieuw te laten maken en terug te plaatsen op dezelfde plek.
De kunstenaar heeft voor de houtsoort Azobe gekozen. Dit is een harde houtsoort die goed bestand is tegen het Hollandse weer. Van het vorige beeld is geen werktekening beschikbaar. Zodoende is Leenheer op vroegere foto’s aangewezen.Als eerste is de bank waarop de Oude Man zit, gemaakt. Leenheer stelt het beeld samen uit tientallen planken van 3 meter lang en 15 cm breed. De planken worden stuk voor stuk op de juiste maat gemaakt, vervolgens geschuurd en dan met elkaar verlijmd. Dit kan niet achter elkaar gebeuren, omdat iedere verlijmde plank eerst 24 uur moet drogen, voordat er verder gewerkt kan worden. Het schilderen in de juiste kleuren gebeurt in de laatste fase. De Oude Man zal voor een groot deel massief zijn, alleen het lijf is van binnen hol. Het beeld is na elf maanden voltooid. Leenheer verwacht in april 2011 klaar te zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!