Kunst in de Etalage – installatie van Matthijs Müller

In februari prijkt in de etalage van de kunstuitleen aan de Raadstede 27 in het centrum van Nieuwegein een instaaltie van beeldend kunstenaar Matthijs Müller.

Matthijs Muller (Rotterdam, 1961, woont en werkt in Amsterdam) maakt heldere beelden (installaties en objecten) waarbij het concept meestal voor de vorm komt. In tegenstelling tot die helderheid valt hun tere verschijning op. Dat kan letterlijk hun vergankelijkheid zijn, of bijvoorbeeld de huid.

De gebruikte materialen en vaak ook de lokatie spelen daarbij een belangrijke rol. Er ontstaan associatieve bijbetekenissen waarmee de werken van Muller niet meer de reëele wereld maar de poëzie toebehoren. De vaak herkenbare vormen of voorwerpen verwijzen direct naar het dagelijks leven zodat de beelden daarmee een dialoog aangaan terwijl omgekeerd zij zich ook, met de nodige ironie, als een angel in het dagelijks leven vestigen. Voor de etalage van de kunstuitleen maakt Muller een nieuw werk dat gedurende februari te bezichtigen is.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: