Kunst Centraal in Museum Warsenhoeck

‘Kunst Centraal’ is het regionale steunpunt voor kunstzinnige vorming, dat projecten organiseert voor leerlingen van het basisonderwijs in de regio. De achterliggende twee jaren waren in het Historisch Museum Warsenhoeck educatieve projecten te zien voor leerlingen van basisscholen uit Nieuwegein. Voor dit jaar is de tentoonstelling ‘Het oog wil ook wat’ te zien als werkproject voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van het primaire onderwijs.

De tentoonstelling gaat over industriële vormgeving en laat een aantal verschillende alledaagse gebruiksvoorwerpen zien. Bij ieder voorwerp zal naast de vormgeving ook worden gekeken naar de functie van het voorwerp, het materiaal, de kleur en de doelgroep waarvoor het product ontworpen is.

De tentoonstelling beoogt een aanzet te geven om behalve naar vormgeving te kijken en erover te praten, ook zelf aan de slag te gaan. Voor ‘dat zelf aan de slag gaan’ zijn materialen beschikbaar en een kijkwijzer met vragen en doe-opdrachten.

Tot en met 20 februari a.s. zullen ongeveer 2.000 kinderen het Museum Warsenhoeck bezoeken voor het werken met het project. Bij hun bezoek aan het museum worden de kinderen begeleid door leerkrachten en hulpouders.

Het museum blijft geopend voor het publiek, zodat iedereen kennis kan nemen van de tentoonstelling “Het oog wil ook wat”. De openingstijden zijn zaterdag en zondag van 14.00 – 16.00 uur. Overigens wordt in het museum momenteel druk gewerkt aan exposities rond het thema “2003: Het jaar van de boerderij”. Er worden foto-exposities ingericht, er komen maquettes van historische boerderij-types, er worden historische gereedschappen tentoongesteld, er zal een kook-/stookhoek van de 18e eeuwse boerderij “t Misverstandt” worden opgebouwd en voorzien worden van historisch meubilair.

En tenslotte komt er een kinderhoek waar oud-Hollandse kinderspelen kunnen worden beoefend. De opening van “2003: Het jaar van de boerderij” is gepland op 13 april a.s.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk