Kun je een huis in Nieuwegein kopen met digitaal geld?

Cryptocurrency is dusdanig in opkomst dat veel mensen zich beginnen af te vragen of je al een huis in Nieuwegein kunt kopen met digitaal geld. Het zal je wellicht verrassen maar er is geen eenduidig antwoord meer te geven op deze vraag. De Bitcoin wordt immers steeds meer geaccepteerd als betaalmiddel. Dit wil niet zeggen dat je met deze digitale munteenheid al direct een huis in Nieuwegein kunt kopen maar je kunt je investering in Bitcoins hier wel al op een indirecte manier voor gebruiken.

Huis in Nieuwegein te koop voor Bitcoins
Een huis in Nieuwegein te koop voor Bitcoins, is nog even toekomstmuziek. De Bitcoin is in Nederland nog niet geaccepteerd als wettig betaalmiddel. Er zijn in ons land wel volop mogelijkheden om in cryptocurrency te handelen en te beleggen. Het aanbod in exchanges is de laatste periode sterk gegroeid en een klik op een link als https://the-bitcoinpro.com/nl/ brengt je bij een trading bot die de handel in Bitcoins zelfs voor een groot deel van je overneemt. De crypto markt heeft hiermee op een slimme manier ingespeeld op de sterk toegenomen interesse om te handelen en/of te beleggen in digitale munteenheden. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat de woningmarkt en alle betrokken partijen open staan voor een toenemend gebruik van Bitcoins bij transacties in deze sector.

Waarom een huis kopen in Bitcoins nog niet mogelijk is
Het behoorde in het verleden wel tot de mogelijkheden om enkele huizen in Nederland te kopen met Bitcoins maar het aanbod hierin is sporadisch en meer om de aandacht te trekken op een overspannen huizenmarkt. Het is dan ook niet bekend of deze woningen daadwerkelijk met Bitcoins betaald zijn. Als dit wel het geval zou zijn, zal dit op basis van een ingewikkelde constructie gegaan zijn. De notaris maakt voor deze constructie bijvoorbeeld gebruik van een kwaliteitsrekening bij een van de traditionele banken. Hierop kan alleen een geldbedrag in euro’s en soms in dollars gestort worden. Daarnaast accepteert de Belastingdienst het geldbedrag aan overdrachtsbelasting en eventueel BTW alleen in euro’s. Tot slot zijn nog niet alle makelaars bereid om hun courtage in Bitcoins te ontvangen.

Hoe je wel digitaal geld kunt gebruiken bij de aankoop van een woning
Zoals aangegeven kun je wel op een indirecte manier digitaal geld gebruiken bij de aankoop van een woning. Je kunt immers een gespaard bedrag in Bitcoins liquideren naar euro’s om je aankoop te doen. Daarnaast kun je een ruilovereenkomst aangaan in plaats van een koopovereenkomst waardoor je wel met Bitcoins kunt betalen. Tot slot is het goed om te weten dat er kredietverstrekkers zijn die Bitcoins als onderpand accepteren. Dit is geen goedkope optie maar biedt wel een mogelijkheid om een huis in Nieuwegein te kopen met digitaal geld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk