Krullevaar start landenproject

Basisschool De Krullevaar is afgelopen week begonnen aan haar jaarlijkse projectweek. Een week lang bestudeert iedere klas een land: Australië, China, Frankrijk, en nog veel meer. Kinderen leren waar ‘hun’ land ligt op de wereldkaart, hoeveel mensen er wonen, wat ze graag eten en nog veel meer.

Woensdag 25 maart werd het landenproject officieel geopend. Met plechtige muziek op de achtergrond kwam groep na groep via de hoofdingang naar buiten, ieder met een eigen vlag, net als bij de Olympische spelen. Op het schoolplein verzamelden de kinderen zich in een kring. Vervolgens kregen ze een warming up, waarna er een sponsorloop van start ging.

Met de sponsorloop zamelen de leerlingen geld in voor de Kolewa foundatian. Dat is een stichting in Indonesië die kinderen met schisis en gehoorproblemen helpt. Alle kinderen renden mee, ook de kleuters. Kinderen uit de bovenbouw renden gemiddeld 15 rondjes van 200 meter. Dat bewijst dat de leerlingen van de Krullevaar een prima conditie hebben.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren