Kruidige amandelmuffins

Komende maandag voor de buis? Maak dan deze kruidige muffins voor bij je kop thee of koffie. Door gebruik van het pak muffinmix is dat makkelijk en snel gedaan, alleen of samen met de kids. Voor 12 stuks:
1 pak mix voor muffins (à 300 g)
125 g boter of margarine
3 eieren, M (vrije uitloop of biologisch)
2 eetlepels koekkruiden
2 zakjes amandelschaafsel (à 45 g) Extra: muffinvorm (12 holtes), papieren cakevormpjes (in het pak muffinmix) Verwarm de oven voor tot 175°C.
Zet de cakevormpjes in de muffinvorm.
Maak het muffinbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Gebruik er de boter, eieren en koekkruiden in.
Schep het amandelschaafsel door het beslag.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
Bak de muffins in de oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin.
Laat de muffins afkoelen.
Bewaar ze in een afgesloten trommel. Tijd: ca. 35 minuten.
Bron: www.ah.nl Tip
Muffinbeslag hoeft niet lang geroerd te worden, het wordt er namelijk niet luchtiger van. Spatel de ingrediënten snel door elkaar, het beslag hoeft ook niet helemaal glad te zijn. Weetje
Een muffin is een cake-achtig tussendoortje dat in een papieren vormpje wordt gebakken. Het is oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten. Er zijn talloze variëteiten van muffins, zowel hartig als zoet, gevuld, met vruchtjes, noten etc. met glazuur, marmelade en poedersuiker. In het Nederlands wordt het woord muffin ook wel als belediging gebruikt. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton. Eerdere recepten in het Archief , het pannetje hiernaast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk