Katern

KRC Rolling uit Nieuwegein naar EK in Frankrijk

Na een succesvol Nederlands kampioenschap Showrijden in januari van dit jaar werden maar liefst vier showgroepen van KRC Rolling door de Rolschaatsbond geselecteerd om deel te nemen aan de Europees kampioenschappen Showrijden in Frankrijk. Zowel Jeugdgroep, Grote Groep en Senior Kwartet waren Nederlands Kampioen geworden. De kleine groep werd tijdens de NK tweede.

Op woensdag 26 april vertrekken 20 leden van de vereniging richting Frankrijk om in deze categorieën aan de Europese Kampioenschapppen deel te nemen. Deze wedstrijd vindt plaats van 27 tot en met 29 april.

Na een geslaagde deelname aan de wereldkampioenschappen in oktober 2016 zijn er nieuwe nummers gemaakt en de vereniging is benieuwd hoe deze op het internationale podium gewaardeerd worden.

De periode na de NK is gebruikt om de nummers helemaal eigen te maken en de puntjes goed op de i te zetten. De vereniging hoopt dat de leden tijdens de wedstrijd kunnen laten zien hoe ze weer gegroeid zijn ten opzichte van vorig jaar.

Tijdens de EK wordt er gestreden tegen landen als Italië, Spanje, Frankrijk, Portugal en Israel. Een podiumplaats wordt niet verwacht. Wel hoopt KRC het gat naar het topniveau van Spanje en Italië weer een beetje kleiner te maken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren