Katern

KRC Rolling oppermachtig tijdens NK

Op 2 en 3 juli stond sporthal Galecop in het teken van de Nederlandse Kampioenschappen Kunstrolschaatsen 2016 in de disciplines figuren en vrijrijden. KRC Rolling uit Nieuwegein deed zelf mee met 18 deelnemers. Voor KRC was dit een succesvol NK mat 10 keer goud, 6 keer zilver en 5 keer brons. Komende week zal de rolschaatsbond bekend maken wie er geselecteerd worden voor deelname aan EK, WK en Europacup later dit jaar.

De zaterdag stond voor het grootste deel van de dag in het teken van de figuren. KRC wist in deze disciplines een aantal prijzen mee naar huis te nemen. Goud was er voor Quinty van Lare in de klasse supermini. In de klasse mini was er goud voor Maureen Versteeg. Bij de espoirs ging het goud naar Rosa Maniran, zilver voor Esmee Verkerk en brons voor Yentl Felter. In de klasse cadet ging het zilver naar Karen Baruchello en het brons naar Natalie Hengst. Ook in de klasse jeugd ging het goud naar KRC. Kylie Helsdingen werd hier Nederlands Kampioen.

De zaterdagavond en de gehele zondag stonden in het teken van het meer spectaculaire deel van het kunstrolschaatsen. Dat is het vrijrijden waarbij de deelnemers een kür moeten laten zien met sprongen, pirouetten en passenseries. Ook bij deze discipline was KRC oppermachtig. Dit begon al in de klasse supermini’s waarin Quinty van Lare wederom en met overmacht het goud pakte. In de klasse supermini’s ging het zilver naar Maureen Versteeg. In de klasse espoirs was het hele podium voor KRC. Esmee Verkerk won overtuigend goud, Rosa Maniran het zilver en Yesslin Fama het brons.

Ook bij de cadetten een KRC podium. Hier ging het goud naar Karen Baruchello, zilver voor Natalie Hengst en brons voor Sue During. En ook bij de jeugd een KRC podium Hier was de onderlinge strijd heel spannend. Uiteindelijk woon Nina Ghamari het goud, zilver was voor Kylie Helsdingen en brons ging naar Arcangela Stamegna.

Bij de junioren ging het goud naar Lisa van Trigt die op overtuigende wijze liet zien dat zij deze titel dik verdiend en er klaar voor is om volgend jaar de overstap naar de senioren te maken.

Bij de senioren een lach en een traan. Sylvia Pistorius die 12 jaar op rij Nederlands Kampioen is geweest in de verschillende klassen reed voor de allerlaatste keer een NK. Na dit seizoen gaat zij stoppen met haar rolschaatscarrière. Desondanks een klein foutje kon zij laten zien in deze klasse oppermachtig te zijn. Het goud ging dik verdiend voor de 13e keer op rij naar Sylvia.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk