Krappe markt bedrijfsruimtes vraagt om creatieve oplossingen

W­ie een bedrijf in Nieuwegein opstart, doet dat in eerste instantie vaak bescheiden. En gelukkig kent Nieuwegein een uitgebreid aanbod aan bedrijfsruimtes. Een beperkte oppervlakte volstaat in de beginperiode om de werkzaamheden uit te voeren en natuurlijk wil je niet meer kosten maken dan strikt noodzakelijk. Echter, werk je hard en groeit je bedrijf dan neemt de vraag naar extra bedrijfsruimte snel toe en op een bepaald moment moet je echt gaan uitbreiden. Je kunt dan op zoek gaan een andere locatie maar er zijn ook andere mogelijkheden tot het snel opschalen van je beschikbare ruimte zoals het gebruik van een opslagtent.

Wat zijn de mogelijkheden?
Als je bedrijf zo gegroeid is dat je dringend op zoek moet naar extra opslag- of bedrijfsruimte dan kun je er natuurlijk voor kiezen om een nieuw of bijkomend pand te kopen of te huren. Dat dit de nodige tijd in beslag neemt en met een behoorlijk kostenplaatje komt, is natuurlijk onvermijdelijk. Een mooi alternatief hiervoor vormt de inzet van een opslagtent. Dit biedt je zo veel voordelen dat het zeker voor de korte termijn een uitstekend alternatief is.

Voordelen van een opslagtent
Er is geen bouwvergunning nodig
Dat je voor het gebruik van een opslagtent in Nieuwegein geen bouwvergunning nodig hebt, levert je eigenlijk twee voordelen op. Zo spaar je erg veel tijd uit en heb je bovendien niet de kosten die met een dergelijke aanvraag gepaard gaan. Voor de vergunningen die wel nodig zouden blijken, zorgt de leverancier van de opslagtent, wat een zorg minder is voor jou.

Opslagtent is flexibel
In de groeifase van je bedrijf is het vaak erg moeilijk om een inschatting te maken naar hoeveel bedrijfsruimte je in de toekomst zult nodig hebben. Door opslagtenten in te zetten als extra ruimte kun je op ieder moment beslissen om deze uit te breiden naar de extra vraag. Zo beschik je altijd over precies de ruimte die je op dat moment nodig hebt.

Opslagtent dient verschillende doelen
Of je nu op zoek bent naar extra kantoorruimte, naar extra stockageruimte of naar een bijkomende werkvloer, met een opslagtent is het allemaal mogelijk. Omdat je de opslagtenten voor eender welk doel kunt gebruiken, geniet je van het voordeel dat je bijvoorbeeld ook opendeurdagen of klantendagen kunt organiseren zonder dat je op zoek moet naar een geschikte locatie.

Opslagtent heeft een snelle opbouw en afbraak
Een pand kopen of huren neemt tijd in beslag en we weten allemaal dat tijd kostbaar is, zeker in de bedrijfswereld. Er gaan al snel enkele maanden verloren waarin je de groei van je bedrijf niet verder kunt realiseren. Het huren en plaatsen van een opslagtent kan al in enkele dagen wat een uiterst snelle reactietijd betekent.

Opslagtent geschikt voor flexibele gebruiksduur
Een opslagtent kun je makkelijk inzetten voor een bepaalde periode wat je het voordeel van flexibel gebruik oplevert. Heb je de tent gedurende een tijd niet nodig, dan wordt deze gewoon weggehaald en wordt het contract stopgezet of tijdelijk onderbroken. Kies je toch voor het huren of kopen van een nieuw pand in Nieuwegein, dan kun je ter overbrugging altijd kiezen voor een opslagtent.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk