Katern

Kraan valt om in Fokkesteeg en valt op een schuurtje

In de wijk Fokkesteeg in Nieuwegein is vanmorgen even na 11.00 uur een hijskraan omgevallen. Het gebeurde op de Muiderschans tijdens renovatiewerkzaamheden aan kozijnen van verschillende huizen.  Er raakte niemand gewond. Wel is er een schuurtje verwoest. De straat is na het ongeval afgezet en de arbeidsinspectie en de politie heeft  onderzoek gedaan. De bewoonster was erg geschrokken vanwege de harde klap die zij in haar achtertuin hoorde.

“Wij gaan de kraan in dezelfde situatie overeind zetten en kijken waar het mis is gegaan. We weten welk gewicht erin heeft gehangen, dus we gaan alles nalopen. Het is echt een technisch onderzoek”, aldus Herbertus Kroon van Hoogwerkservice. Ten tijde van dit schrijven is nog niet bekend hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

De schade is opgenomen door het verzekeringsbedrijf. Hoe groot de schade is is niet bekend maar loopt wel in de duizenden euro’s.

Foto: RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren