Katern

Koveni uit Nieuwegein promoveert naar de 3e klasse in de zaal

Het vlaggenschip van Korfbalvereniging Koveni uit Nieuwegein heeft promotie naar de derde klasse in de zaal weten af te dwingen. Nadat het zaalseizoen al sinds 16 maart stilligt vanwege de Coronacrisis, kwam deze week het verlossende bericht van het Korfbalverbond over de afwikkeling van de competitie: de huidige stand in de competitie wordt omgezet in een definitieve eindstand. Dit houdt in dat Koveni met een tweede plaats op de eindranglijst promotie afdwingt naar de 3e klasse in de zaal.

Het eerste team was nog volop in de strijd om promotie, maar daar kwam door de maatregelen van het kabinet abrupt een einde aan toen op 16 maart alle sportverenigingen gesloten dienden te worden.

Dat het seizoen niet voor niets is gespeeld, doet aanvoerster Emma de Graaf dan ook erg goed: “Ons 1e team is dit seizoen qua spelers heel anders dan vorig seizoen. Daarom hebben we eind vorig seizoen besloten om vrijwillig naar de 4e klasse te degraderen – om hopelijk ook met deze vernieuwde groep weer kans te maken op promotie. Dat dat dan uiteindelijk lukt – ondanks het vervroegd eindigen van het seizoen – ben ik als aanvoerder én als Koveni 1 speler meer dan trots op. Het is een leuke groep met gemotiveerde spelers en een fijne trainer, en dat werpt echt z’n vruchten af. Natuurlijk realiseren we ons ook dat er in deze tijd zaken belangrijker zijn dan sport, dus we hadden ons vanzelfsprekend bij elke keuze neergelegd. Maar het is natuurlijk een mooi, positief puntje in deze tijd voor iedereen die hierbij betrokken is. We vieren het dit keer digitaal!”

Ook hoofdtrainer Stephan Cinjee, die in februari zijn contract met één jaar verlengde, is blij met dit nieuws: “Ik ben een gelukkige hoofdtrainer. Ondanks dat het slot van de competitie niet is gelopen zoals wij gehoopt hadden zijn wij heel blij met de promotie naar de derde klasse. Zoals de Romeinse stoïcijns filosoof Epictetus al zei: er is slechts één weg naar geluk en dat is op te houden met je zorgen maken over dingen waar je geen invloed op hebt.”

De promotie is een klein lichtpuntje voor de Nieuwegeinse korfbalvereniging tijdens deze Coronacrisis. Door de begrijpelijke maatregelen van het kabinet zijn al diverse belangrijke verenigingsevenementen – waaronder het schoolkorfbaltoernooi en het jubileumkamp – geschrapt van de kalender.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren