Katern

Koveni 1 sluit eerste helft veld af als overtuigende koploper

Het eerste korfbalteam uit Nieuwegein speelde afgelopen zaterdag haar laatste wedstrijd van het eerste deel van de veldcompetitie. Het uit Berkel-Enschot afkomstige OJC ’98 1 werd in Nieuwegein met een overtuigende uitslag van 19-8 verslagen. Dat betekent dat Koveni 1 met vier punten afstand als duidelijke koploper in de veldcompetitie de zaal ingaat.

Terwijl de wedstrijd tegen OJC ’98 1 droog begon, wisten beide ploegen het allesbehalve droog te houden afgelopen zaterdag. Onder zeer natte omstandigheden gingen beide ploegen met een stand van 8-7 halverwege de wedstrijd rusten. Koveni 1 en OJC ’98 1 waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Na de rust kwam een compleet ander eerste team uit Nieuwegein de bespreking uit: Koveni liet duidelijk zien wat het waard was en wist snel tot een mooie voorsprong te komen. Zelfs tijdens de grootste stortbui in de wedstrijd wist Koveni nog door te scoren. OJC ’98 1 wist – met name door goed verdedigend spel van Koveni – slechts twee keer te scoren in de tweede helft. Dit leidde uiteindelijk tot een 18-9 eindstand op het scorebord.

Koveni heeft zeker de beste kaarten om eind van dit veldseizoen haar kampioenschap in de vierde klasse – met als beloning promotie naar de derde klasse – te kunnen vieren. Deze veldcompetitie wordt begin april hervat. Tot die tijd speelt Koveni de zaalcompetitie, waar zij uitkomt in de derde klasse.

Oefenwedstrijden tegen Viking 1 (donderdagavond 18 november om 21:30 in ’t Veerhuis) en DSO (A) 1 (zaterdagmiddag 20 november om 16:30) staan dan eerst op de planning. Op zaterdag 27 november speelt de Nieuwegeinse hoofdmacht haar eerste officiele wedstrijd. Koveni komt dan ESDO 1 uit Kockengen, Fortissimo 1 uit IJsselstein, Hebbes 1 uit Utrecht, KCD 1 uit Doorn, Midlandia 1 uit Bunnik, RDZ 1 uit Zeist en De Vinken 1 uit Vinkeveen tegen. Allemaal bekende tegenstanders voor de ploeg uit Nieuwegein. De ploeg wil streven naar bovenin in de derde klasse meedraaien.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!