Kosten besparen bij een nieuwbouwwoning doe je zo!

Heb je een leuk nieuwbouwproject gevonden in de omgeving van Nieuwegein? In dat geval kan het grote fantaseren over de toekomstige indeling van de woning alvast beginnen. De laatste jaren zijn nieuwbouwwoningen steeds meer in trek. Niet voor niets, want bij zo’n project maak je als particulier net zoveel kans op de woning als een belegger. Vaak worden beleggers zelfs geweerd door projectontwikkelaars. Bij de keuze voor een nieuwbouwwoning zijn er verschillende manieren om op de kosten hiervan te besparen. Sluit je bijvoorbeeld de goedkoopste hypotheek af? Zijn er klussen die je wellicht zelf uit kunt voeren? Enzovoorts.

Goedkope hypotheek voor je nieuwbouwhuis
Een voordeel van een nieuwbouwwoning is het feit, dat deze huizen vaak energielabel A (of hoger) hebben. Verschillende hypotheekverstrekkers bieden een lagere hypotheekrente aan voor deze woningen. Daarbij hoef je bij een nieuwbouwwoning nooit boven de vraagprijs te bieden. Geld wat je kunt gebruiken om al bij de aankoop van de woning een deel zelf te betalen. De maandlasten die voortkomen uit je hypotheek liggen hierdoor lager. Zeker, wanneer je in een lagere risicoklasse wordt ingedeeld (vanaf 95% afgelost). Eerlijk hypotheekadvies van Ikbenfrits helpt je een weloverwogen keuze te maken, wanneer je een hypotheek afsluit. Het is sterk aan te raden vooraf een adviesgesprek in te plannen met een hypotheekadviseur.

Zelf klussen uitvoeren in je woning
Vaak wordt een groot deel van de afwerking van een nieuwbouwwoning uitbesteed aan een externe partij. Er zijn echter veel klussen die je ook zelf uit kunt voeren! Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van de wanden, het leggen van een vloer met klik-pvc, enzovoorts. Ook het ophangen van de lampen of de televisie, het trekken van UTP-kabels door de woning en het aanleggen van de tuin zou je zelf kunnen doen. Bekijk online instructievideo’s over de wijze waarop je zo’n klus zelf uit moet voeren. Door zelf klussen uit te voeren besparen je flink op de kosten. Professioneel gereedschap kun je bij diverse bouwmarkten huren.

Koop gedurende de bouw alvast materialen
Materialen, maar ook meubels kunnen behoorlijk duur zijn wanneer je deze buiten de aanbiedingen om aanschaft. Het is verstandig om deze spullen tijdens de bouw van je woning te kopen. Immers, het bouwproject neemt vaak al snel minimaal een jaar in beslag. Zo is de kans zeer groot, dat er gedurende deze periode materialen in de aanbieding komen die jij nodig hebt voor je huis. Vaak kun je met name meubels ook nog enkele weken laten staan bij de verkopende partij.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren