Katern

Korfbalvereniging Koveni is zaalkampioen en promoveert naar de 2e klasse

Korfbal Vereniging Nieuwegein (Koveni) 1 heeft de titel gepakt in de derde klasse zaal. In een volgepakt ’t Veerhuis in Nieuwegein bleef het spannend tot de laatste minuut, en werd uiteindelijk KV Huizen verslagen met 14-13. Door de overwinning beloont het vlaggenschip van Koveni zichzelf na een ongekend seizoen.

Koveni
Photo door Rene van Dam/KVTOP

Dat Koveni kampioen kon worden, werd ongeveer een halfuur voor aanvang duidelijk. Concurrent RDZ uit Zeist verloor nipt van KV Wolderwijd, waardoor een wedstrijd waarin enkel promotie kon worden veiliggesteld, ineens veranderde in een kampioenswedstrijd.

Het bleek uiteindelijk een typische kampioenswedstrijd te worden waarin de zenuwen de overhand namen. Koveni was niet zo zuiver als normaal, en het werd ook een wedstrijd waarin scheidsrechter Olivier een hoop toeliet, waardoor er fysiek het nodige werd gevraagd. Toch wist de ploeg op een volwassen manier de overwinning over de streep te trekken. Want ze speelden de wedstrijd op het einde goed uit, iets wat dit seizoen nog niet noodzakelijk was.

Ma het laastste fluitsignaal barste een groot feest los in ’t Veerhuis, wat al gauw een vervolg kreeg in de eigen kantine. Tot in de late uurtjes is dit bijzondere kampioenschap uitbundig gevierd. Door het kampioenschap komt Koveni op zowel het veld als in de zaal nu uit in de 2e klasse, wat past bij de ambities van de Nieuwegeinse korfbalvereniging.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk