Koperblazers uit Nieuwegein spelen mee in muziektheatervoorstelling ‘Hier om de Hoek’

Op zaterdag 10 februari zullen enkele koperblazers uit Nieuwegein meespelen in de theatervoorstelling Hier om de hoek in theater De Kom. Hier om de hoek is een muziektheatervoorstelling over het belang van verbinding. Over oog hebben voor elkaar en openstaan voor elkaars verhaal. De voorstelling is een vlechtwerk van filmische, Nederlandstalige muzikale verhalen over één gemeenschap en toont hoe we uiteindelijk allemaal verbonden zijn. Dit wordt ook in de theaterzaal in praktijk gebracht, door het publiek te betrekken en door overal waar de voorstelling speelt lokale muzikanten op het podium te brengen

Hier om de Hoek

Hier om de hoek is een concertreeks en een muziekalbum vol prachtige, filmische Nederlandstalige liedjes van singer-songwriter en theater- en filmcomponist Helge Slikker en muzikant/regisseur Tim Klaase. Over een straat vol nieuwkomers, een kerk zonder gemeente, de eerste schooldag, de laatste brugwachter, de gonzende jaarmarkt, de stille rivier, het eens, het oneens, de plotselinge stilstand, de onontkoombare vooruitgang. Zo ontstaat een verrassend en ontroerend portret van de huidige tijd, verteld in avontuurlijk gearrangeerde Nederlandstalige composities.

De band op het podium bestaat uit zes musici uit verschillende genres, wat avontuurlijke muzikale arrangementen oplevert. Van pop naar jazz en van folk naar klassiek, uitgevoerd op instrumenten als contrabas (Lucas Dols), marimba (Ramon Lormans), viool (Elske Krijnen), altviool (Bernadette Verhagen), trombone, euphonium, trompet, drums, mandoline, piano en gitaar.

Verbinding en ontmoeting zijn thema’s die door alle composities heen te vinden zijn. Dit vertaalt zich in een samenwerking met lokale muzikanten, in iedere plaats een nieuwe samenwerking. Zo staan er uiteindelijk maar liefst negen muzikanten op het podium.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk