Koopzondagen ook betaald parkeren op straat

De gemeenteraad van Nieuwegein heeft op 29 januari 2014 ingestemd met ruimere winkeltijden op zon- en feestdagen. Op koopzondagen gold al betaald parkeren in de parkeergarages. Met ingang van zondag 16 februari moet dat ook op straat. Het college van B&W heeft vanwege de wekelijkse koopzondag besloten om het betaald parkeren uit te breiden. De regeling geldt iedere zondag tussen 11.00 en 18.00 uur in de parkeerzones B1 en B2. Op enkele zon- of feestdagen geldt geen betaalplicht.

De begintijd op straat is afgestemd op de openingstijden van de parkeergarages. Hiermee geldt in het gehele stadscentrum op zon- en feestdagen één en dezelfde begintijd. De ticketautomaten op straat zijn aangepast, waardoor er ook op zon- en feestdagen betaald parkeren geldt. Dit is ook zo voor belparkeren. Bij de ingangen van de parkeerzones B1 en B2 zijn de zoneborden betaald parkeren voorzien van nieuwe onderborden waarop de gewijzigde tijden zijn aangegeven.

Op zon- en feestdagen was het parkeren op straat nog gratis. Dit had een hoge parkeerdruk en veel zoekverkeer in het stadscentrum tot gevolg met een piek op de maandelijkse koopzondag. Zonder maatregelen verwacht de gemeente dat de ruimere winkeltijden op zon- en feestdagen de leefbaarheid van het stadscentrum wekelijks onder hoge druk zet. Om overlast voor bewoners te beperken, heeft het college besloten tot deze uitbreiding van het betaald parkeren.

De enkele zon- of feestdagen waarvoor in de parkeerzones B1 en B2 een uitzondering op de betaalplicht is, zijn: nieuwjaarsdag, eerste paasdag, eerste pinksterdag en eerste kerstdag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren