Koopzondag Nieuwegein geen uitgemaakte zaak

Zoals in bijna iedere gemeente willen de ondernemers in Nieuwegein ook graag op iedere zondag de winkels open. Als het aan de grote ketens betreft en de Stichting Middenstands Centrale zal vanaf 6 oktober aanstaande het mogen beginnen. Echter is het nog geen uitgemaakte zaak in Nieuwegein.

De gemeenteraad in Nieuwegein is zeer verdeeld en zal op 25 september aanstaande in een raadsvergadering een beslissing nemen. Het college, met uitzondering van het CDA, heeft hiervoor een voorstel naar de raad gestuurd. Het CDA gaat voor de zondagsrust en vindt dat ‘de kleine ondernemer het gelach gaat betalen van de wekelijkse koopzondag.’ Ook de Christen Unie en fractie Bakhtali zijn tegen de wekelijkse zondags openstelling. De VSP neigt ook tegen te zijn want zij denkt dat een wekelijkse koopzondag niet tot meer omzet zal leiden. Wel levert het extra kosten op, die doorberekend zullen worden op de inwoners. VVD, D66 en ONS zijn duidelijk voor.

Op de ‘Poll’ op de Digitale Stad Nieuwegein hebben nu ruim 1000 inwoners gestemd. Wij vroegen de bezoekers: ‘Ik ben een voorstander van iedere week een koopzondag in Nieuwegein.’ Momenteel zegt 52% JA en 45% NEE, 3% van de bezoekers hebben zich van stem onthouden. 25 september zullen we zien wat de zondag ons gaat brengen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk