Koninklijke Onderscheiding voor Sandra Huibers

Sandra Huibers heeft donderdag 6 juni jl. een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Frans Backhuijs. Zij ontving deze onderscheiding omdat zij 21 jaar vrijwilliger is geweest bij de brandweer. De onderscheiding werd uitgereikt tijdens haar laatste oefenavond.

Even rond 21.10 uur donderdagavond was er een buitenbrandje bij Brandweerpost Zuid in Vreeswijk. Naast de kazerne stond ‘een opslagcontainer in de brand.’ Nadat de brandweer was uitgerukt met het kortste ritje ooit,  kond de brand snel geblust worden. Collega’s vanuit Nieuwegein-noord kwamen even later ter plaatsen om hun hulp aan te bieden. Los van wat waterschade aan het pand was er verder weinig schade. Dit was natuurlijk allemaal vooraf bekokstoofd, maar onze fotograaf Jan Valkenburg was in de buurt voor onderstaande foto’s.

Sandra kwam op 1 september 1997 als vrijwilliger bij de gemeentebrandweer Nieuwegein. Zij volgde bij de brandweer de opleidingen van brandwacht, brandwacht 1e klas, hoofdbrandwacht, brandweerchauffeur / voertuigbediener en schipper.

Sinds 13 juli 2009 heeft Sandra de functie van brandweerchauffeur / voertuigbediener bij de brandweer van Nieuwegein. Haar taak is om de gehele ploeg op een veilige wijze op locatie te brengen. Sandra is de enige vrouwelijke medewerker die meer dan 20 jaar werkzaam is bij de brandweerpost Nieuwegein zuid.

Willem Teeuw, postcommandant: “Sandra is een betrokken maar kritisch persoon en behulpzaam richting haar collega’s. Daarnaast is zij een sociaal mens en weet zij precies of er zaken spelen als ziekte, geboorte, ziekenhuisopname, etc. Dan regelt Sandra het kaartje, bloemetje of bezoekje.”

Burgemeester Frans Backhuijs (links) feliciteert Sandra Huibers (midden)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren