Katern

Koninklijke Onderscheiding voor raadsleden

Afgelopen dinsdag bij het afscheid van de gemeenteraad zijn de heren Martin Monrooij, Henk-Jan Schat en Mark Snoeren benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Frans Backhuijs dankte alle raadsleden voor hun inzet voor Nieuwegein, in het bijzonder de raadsleden die niet herbenoemd worden. De Koninklijke Onderscheiding kregen de drie heren voor hun langdurige inzet als volksvertegenwoordiger. Burgemeester Backhuijs reikte de versierselen aan hen uit.

Foto: Dianne Mathieu Fotografie.  Op de foto v.l.n.r. Martin Monrooij, Mark Snoeren en Henk-Jan Schat.

Martin Monrooij was actief voor de ChristenUnie en nam vanaf 1999 meerdere keren in de gemeenteraad plaats en was daarvoor al actief als fractieondersteuner. Ook was Martin Monrooij van 2002 tot 2006 wethouder en zat hij vanaf 2006 onafgebroken in de raad waar hij onder andere 16 jaar plaatsvervangend voorzitter van de raad was.

Henk-Jan Schat was sinds maart 2010 in de raad namens de VVD. Daarvoor was hij actief als steunfractielid. De laatste periode was hij fractievoorzitter. Ook heeft Henk-Jan Schat zich ingezet als voorzitter van de Avonden voor de Stad en als lid van het presidium. Het raadswerk combineerde Henk-Jan Schat met zijn vrijwilligerswerk bij de brandweer.

Mark Snoeren was sinds maart 2010 actief in de raad. Hij is fractievoorzitter van de VVD geweest en is op 22 september 2020 beëdigd als Tweede Kamerlid. Dit heeft hij ruim een half jaar gecombineerd met zijn raadslidmaatschap. Op 30 maart 2021 nam Mark Snoeren afscheid als Kamerlid.

Afgelopen dinsdag nam de raad ook afscheid van Monique de Beer (GroenLinks), Herman Beeuwkes (VSP), Marian Bijvoet (SP), Stefano Elias (VVD), Mart Hack (CDA), Annie van den Heuvel (SP), Frank van den Heuvel (SP), Anita van Schaik (D66), Miranda Schenkhuizen-van Keulen (VVD), Ineke Schiltkamp (ChristenUnie), Rija van der Sluiszen (CDA), Peter Snoeren (D66), Martijn Stekelenburg (Groep Stekelenburg), Frank Verdam (Groep Verdam) en Vincent Verhaar (Lokale Vernieuwing).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk