Koninklijke onderscheiding voor de heer P. Kwantes

De heer P. Kwantes uit Nieuwegein is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De heer Kwantes zet zich al ruim veertig jaar belangeloos in voor de samenleving. Sinds 1975 bekleedde hij diverse vrijwillige functies, met name in de roeiwereld en later ook in de politiek. Hieraan besteedde hij regelmatig meer dan 20 uur per week, veelal naast zijn professionele activiteiten. De heer Kwantes ontving de onderscheiding afgelopen zondag 3 januari bij roeivereniging Viking uit handen van burgemeester Frans Backhuijs.

De heer Kwantes was dertig jaar lang, tussen 1975 en 2005, lid van het bestuur van de Utrechtse roeivereniging Viking, waarvan acht jaar als voorzitter. Verder vertegenwoordigde hij Viking in diverse commissies, zoals de Roeibond Zuid- en Midden-Nederland. Ook na 2005 is de heer Kwantes zich actief voor de vereniging blijven inzetten, bijvoorbeeld als voorzitter van de Instructiecommissie en de Examencommissie.

De heer Kwantes is eveneens van betekenis voor de roeisport op landelijk niveau. Tussen 1989 en 1996 zette hij zich in als bestuurslid en vicevoorzitter voor de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB). Sindsdien is of was hij voorzitter van enkele commissies en docent aan de instructeursopleiding van de KNRB.

De afgelopen 5 jaar heeft de heer Kwantes zich ook actief politiek ingezet voor de Nieuwegeinse gemeenschap. Als commissielid voor D66 heeft hij bijgedragen aan het verkiezingsprogramma 2010-2014 en is hij lid van de commissie Samenleving.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk