Koningslinde in Nieuwegein

Nieuwegein gaat op 30 april een Koningslinde planten. Dit gebeurt ter gelegenheid van de inhuldiging van Willem-Alexander en Màxima als koning en koningin van Nederland. Het college van B en W heeft dat onlangs geantwoord in reactie op een verzoek van het CDA om een dergelijke herdenkingsboom te plaatsen. Waar de boom komt is nog niet bekend maar de boom zal op een prominente plek in de gemeente geplant worden. Het college laat momenteel onderzoeken wel plek wel geschikt is. Het Stadsplein nabij het Stadshuis is ongeschikt bevonden.

Volgens Roelof Jan de Wild van het CDA in Nieuwegein is het traditie om bij iedere abdicatie een zogenoemde Koningslinde te planten, meestal met een sierhek er omheen. In tal van gemeente herinneren inmiddels monumentale Koningslindes aan het begin van het koningsschap van de koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix. Het CDA ziet in de aanstaande troonswisseling een goede aanleiding om ook in Nieuwegein een Koningslinde te planten om zo deze traditie voort te zetten.

Het college wil de plaatsing van de boom omlijsten met feestelijke activiteiten. Over de invulling hiervan wordt nog nagedacht. Het planten van de boom wordt een van de activiteiten die in het kader van Koninginnedag 2013 georganiseerd worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk